Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στο Σύβρο Λευκάδας (26/8/2016)

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, το Σύνολό μας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία πάρα πολύ ωραία συναυλία στο Σύβρο Λευκάδας. Η συναυλία ήταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Φιλοξενία" και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σύβρου "Αντελικός" σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, προς τιμή των ξένων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους. Να σημειωθεί ότι ψυχή της διοργάνωσης ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύβρου κ. Βασίλης Δευτεραίος.
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στο Σύβρο Λευκάδας
Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους και έμειναν καθ' όλη της διάρκεια της συναυλίας, μεταξύ άλλων, οι: Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, οι αντιδήμαρχοι κ. Φίλιππας Γιώργος και κ. Σέρβος Κώστας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Χαλικιάς.
Το ακροατήριο, που αποτελούνταν από σημαντικό αριθμό ξένων
που ζουν ή επισκέφτηκαν την περιοχή, επέδειξε σεβασμό και προσήλωση στη συναυλία, ενώ με τη λήξη της χτυπούσαν συνεχώς παλαμάκια παροτρύνοντας το Σύνολό μας να παίξουμε ένα επιπλέον κομμάτι, το οποίο και κάναμε επιλέγοντας το "El Condor Pasa".
Κέρασμα από κοπέλες με τοπικές φορεσιές, πριν τη συναυλία
 Αξιοσημείωτο ακόμη γεγονός, ενδεικτικό της παιδείας και της αναγνώρισης που αποδίδουν ορισμένοι άνθρωποι στη μουσική, υπήρξε η κίνηση του Άγγλου κ. Jim Holland, ο οποίος, αφού εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Σύνολό μας, προσέφερε αυθόρμητα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προς ενίσχυση του συλλόγου μας.
Εν κατακλείδι, ήταν ένα όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε με την απογευματινή βόλτα των μελών μας στην πόλη της Λευκάδας και συνεχίστηκε με τη συναυλία μας, που είχε ως χαρακτηριστικό της τον πολύ καλό ήχο από πλευράς ηχοληψίας, αλλά και τις ωραίες παρουσιάσεις των εκφωνητών, τόσο των τοπικών εκπροσώπων, όσο και των αδελφών Ανθής και Ασημίνας Λύγδα (στα αγγλικά) από πλευράς του Συνόλου μας. Η άψογη φιλοξενία των διοργανωτών έκλεισε με ένα πλούσιο γεύμα που παρατέθηκε προς τα μέλη του Συνόλου μας σε ταβέρνα του χωριού.
Ακολουθεί παρακάτω απόσπασμα βίντεο του Κιθαριστικού μας Συνόλου από την εν λόγω συναυλία, με το κομμάτι Take Five του Paul Desmond.
Φωτογραφίες: Χρήστος Παργινός