Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αρχαία Ελέα: μία εξαιρετική τοποθεσία για πολιτιστικές εκδηλώσεις

Φωτογραφίες: Σωτήρης Λιαμπότης
Το Junior Κιθαριστικό στην Ακρόπολη Ελέας Θεσπρωτίας
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων στην αρχαία Ελέα Θεσπρωτίας
Ανεβαίνοντας κανείς στην αρχαία Ελέα, στη Χρυσαυγή Παραμυθιάς, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από το ψηλό τείχος της Ακρόπολης (4ος αι. π.Χ.) αλλά και να αποζημιωθεί από την πανοραμική θέα του τοπίου που φτάνει ως τον Αχέροντα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο με λείψανα οικοδομημάτων, στοών, αγοράς και θεάτρου (έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών), αλλά και άγνωστο στο πλατύ κοινό (η ανασκαφική του έρευνα περιορίζεται μόλις στα τελευταία χρόνια).
Σε αυτό το χώρο κατά το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (29/8/2015), το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, προσκεκλημένο από το Δήμο Σουλίου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με μπαλάντες και μουσική από τον κινηματογράφο. Η συναυλία έγινε μέσα σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος που γέμισε τόσο
την κερκίδα όσο και τις πρόσθετες καρέκλες που τοποθετήθηκαν γι' αυτό το σκοπό. Τέλος, μετά το πέρας της συναυλίας, οι διοργανωτές παρέθεσαν τραπέζι στα μέλη του κιθαριστικού συνόλου, παρουσία μεταξύ άλλων της δημάρχου Δήμου Σουλίου κ. Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση και της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. "Αρωγή" κ. Μαρίνας Μπέση.
Άποψη του τείχους της Ακρόπολης Ελέας
Πανσέληνος 29/8/2015 στην αρχαία Ελέα
Η σκηνή πριν την έναρξη της συναυλίας στην αρχαία Ελέα
Η δήμαρχος Σουλίου κ.Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση προλογίζει
Παρουσίαση συναυλίας από την Ασημίνα Λύγδα
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων στην αρχαία Ελέα
Μετά το τέλος της συναυλίας με εκπροσώπους των διοργανωτών και του Κιθαριστικού Συνόλου