Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση του Συνόλου μας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2016, το Κιθαριστικό μας Σύνολο ήταν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, ένα αρχαίο θέατρο που βρίσκεται εντός των τειχών του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης στην Πρέβεζα, όπου πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση επιλεγμένων μουσικών κομματιών μας.
Ροδοτόπι / Κιθαριστικό Σύνολο / Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ παραγωγής ολιγόλεπτου βίντεο με σκοπό την προβολή πτυχών του πολιτισμού μέσα από την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και την παρουσίαση μουσικών αποσπασμάτων του κιθαριστικού μας συνόλου.
Τη σκηνοθεσία, επξεργασία κα παραγωγή του βίντεο ανέλαβε ο κορυφαίος στο είδος του Μενέλαος Συκοβέλης,
γνωστός μεταξύ άλλων για την παραγωγή βίντεο επώνυμων καλλιτεχνών πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας.
Ως προς το μουσικό μέρος, κεντρικός άξονας των κομματιών του Συνόλου μας ήταν η έννοια της ξενιτιάς, στοιχείο που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ελληνισμό και ιδιαίτερα την Ήπειρο, μια περιοχή της οποίας για αιώνες ένα μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού της δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.
Τέλος, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου ευχαριστεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την άδεια χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Νικόπολης σύμφωνα με το πλαίσιο και το σκοπό που προαναφέρθηκε (να σημειωθεί ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία κατάθεσης του σχετικού αιτήματος μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού).

Από τις εκτελέσεις του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, παρατίθεται πιο κάτω το βίντεο του τραγουδιού "Ξενιτεμένο μου πουλί".