Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Το Κιθαριστικό μας Σύνολο στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (13/10/2016)

Την Πέμτπη 13 Οκτωβρίου 2016, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου συμμετείχε με μουσικό του πρόγραμμα στην τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιλλινόις (Σικάγο, ΗΠΑ) κ. Μίμη Ν. Κοέν σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε, συν τοις άλλοις, μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κοέν με θέμα "Αισθητική προσώπου: Από την τέχνη στην πλαστική χειρουργική", όπου ο καθηγητής, μέσω προβολής κυρίως εικόνων γλυπτών της αρχαίας Ελλάδας και πινάκων ζωγραφικής, συνέδεσε τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος με το ρόλο της πλαστικής χειρουργικής.
Ως προς το μουσικό μέρος,
η έλλειψη μικροφωνικής εγκατάστασης έδωσε την ευκαιρία στο Σύνολό μας να έχει έναν ασύγκριτα ζεστότερο και ποιοτικότερο ήχο, πλησιέστερο τόσο στο ύφος της εκδήλωσης όσο και στο συγκεκριμένο κοινό. Τέλος, στο πλαίσιο του μπουφέ που παρατέθηκε στους παρευρισκομένους, ο Πρύτανης κ. Γεώργιος Καψάλης και άλλοι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου συνεχάρησαν το Σύνολό μας και εξέφρασαν επαινετικά σχόλια για τη συναυλία και το έργο του συλλόγου μας.
Εκ μέρους του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πρόσκλησή μας. Επίσης, συγχαίρουμε τον καθηγητή κ. Κοέν για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της πλαστικής χειρουργικής, σύμφωνα με το βιογραφικό του που αναγνώστηκε στην τελετή, καθώς και για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της πόλης μας.
Φωτωγραφίες: Χρήστος Παργινός

Δείτε επίσης: Μουσικό πρόγραμμα το Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στην τελετή αναγόρευσης του καθηγητή κ. Μίμη Κοέν σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων