Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου συμμετέχει στη Βαρκαρόλα του Πετριτή Κέρκυρας (10 Αυγ. 2017)

Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων ταξιδεύει στην Κέρκυρα, όπου θα συμμετέχει με μουσικό του πρόγραμμα στη Βαρκαρόλα του Πετριτή.

Ο χαρακτήρας και το πρόγραμμα της Βαρκαρόλας
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της Βαρκαρόλας του Πετριτή Κέρκυρας,
"Τον Αύγουστο η γιορτή που διοργανώνεται μετά την δοξολογία στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα είναι ιδιαίτερα λαμπρή. Γίνεται μια αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης, στη συνέχεια γίνεται η περίφημη βαρκαρόλα, παρέλαση από βάρκες απ’όπου λαϊκοί βάρδοι τραγουδούν με κιθάρες παραδοσιακά τραγούδια και πλωτές ολοστόλιστες εξέδρες με διάφορες παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φαντασία και από τις
παραδόσεις του νησιού και ντόπιους χορευτές που χορεύουν εν πλω υπό τους ήχους των τραγουδιών. Οι γλυκές μελωδίες και το όμορφο θέαμα συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κατά μήκος του λιμανιού. Το τέλος της παρέλασης ακολουθούν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φωτίζουν με χιλιάδες χρώματα τον Αυγουστιάτικο Κερκυραϊκό ουρανό.
Αυτή την ξεχωριστή Βαρκαρόλα που γίνοταν στην Πόλη της Κερκυρας προσπαθούμε να αναβιώνουμε στο χωριό μας επί σειρά ετών μαζί με αρκετές συμμετοχές και κόσμο".

Αυτή τη χρονιά στη Βαρκαρόλα του Πετριτή συμμετέχουν : 
  • Το πολυφωνικό τμήμα του Κάτω Γαρούνα "Ανδρονίκη" 
  • Η Χορωδία Βραγκανιώτικων 
  • Η Χορωδία Πετριτή 
  • Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών"
  • Το Χορευτικό Τμήμα Πετριτή 
Δείτε ακόμη: