Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Πρόγραμμα και συμμετοχές της 4ης για τα Ιωάννινα Πανελλήνιας Συνάντησης Συνόλων & Ορχηστρών Κιθάρας

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 6:30 μμ στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" στα Ιωάννινα,  θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων, με συμμετέχοντες από πέντε διαφορετικές πόλεις της χώρας μας. Είναι μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δήμο Ζίτσας.

Ακολουθεί στη συνέχεια μία σύντομη παρουσίαση των Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, καθώς και των μουσικών τους προγραμμάτων.


Σχεδιασμός αφίσας και έντυπου προγράμματος: Θωμάς Παππάς





Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου "Sempre Viva"

Η ‘Sempre Viva’ είναι μια πολυμελής ορχήστρα από κιθαριστές, μικρούς και μεγάλους, που έχει έδρα τον Βόλο, του Νομού Μαγνησίας. Σφραγίδα για τη γέννηση του συνόλου, αποτέλεσε το όνομα ‘sempre viva’ ενός όμορφου σπάνιου λουλουδιού, μιας και συλλέγεται σε δύο μόνο περιοχές στην Ελλάδα. Η ιδιότητά του να μη μαραίνεται στο χρόνο είναι αυτή που το καθιστά άξιο προσοχής και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία των μελών της.
Η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva έχει σημειώσει αρκετές εμφανίσεις-συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Κυριότερες εξ αυτών η συναυλία «Μανούλα μου» αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» , η συναυλία «Μουσικό ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο» τα έσοδα της οποία εδόθησαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και η συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο «Μια αγκαλιά για το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για τον Καρκίνο του Μαστού .
Έχει διοργανώσει 2 πανελλήνιες συναντήσεις κιθαριστικών συνόλων και ορχηστρών κιθάρας στο Βόλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ορχήστρα έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό, αλλά και οι δράσεις της έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλες γίνονται αφιλοκερδώς.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Παλιό Εβραϊκό Τραγούδι:
F. Schoubert:
R. Rodgers
G. Faure:
Manuel Penélla:
A. Barrios:
Ειρήνη να είναι μαζί σας (Διασκευή: Ε. Γούσια)
Η Πέστροφα (Διασκευή: Ε. Γούσια)                            
Do Re Mi (Διασκευή: Ε. Γούσια)                                
Pavane (Διασκευή: Ε. Γούσια)
El Gato Montes (Διασκευή: Ε. Γούσια)
Leyenda de Espana (Διασκευή E. Thorlaksson)                      
Μαέστρος: Ευαγγελία Γούσια
Συμμετέχουν οι καθηγητές: Αλέκα Τηλιοπούλου, Μαριέτα Μανωλιού, Αλέξανδρος Οικονομίδης
Κιθάρες: Γαλανός Νικόλας, Γεροκωνσταντή Νεφέλη, Κανακάρη Μαριλένα, Κανάτα Γεσθημανή, Ντούμας Γιώργος, Σαμιωτάκης Γιάννης, Σκαμπαρδώνη Κατερίνα, Αναστασιάδη Ράνια, Δέλλιου Κατερίνα, Κωνσταντίνου Μαρκέλλα, Μαυρομιχάλη Ευτυχία, Πιτσιώρη Ελπινίκη, Ποντίδας Γιάννης, Ποντίδα Σοφία, Ροδακινιά Αναστασία, Αναστασιάδης Θοδωρής, Γιολδάση Ανδρομάχη, Θεοχαρίδη Φαίδρα, Καψή Αρίστη, Κούπα Φιλομήλα, Πλαγεράς Ρήγας, Πλαστάρα Θεοδώρα, Τουτουντζόγλου Βαγγέλης, Αυλογιάρη Εύα, Νικολαή Έλντα, Νικολαΐδου Χριστίνα, Χρυσάφης Γιώργος


Κιθαριστική Ορχήστρα "FLO-GUITAR" Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Οι FLOGUITARS είναι ένα νεοσύστατο κιθαριστικό σύνολο ....μόλις 4αρων μηνών. Απαρτίζεται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Η σύμπραξη του με τις φλογέρες (blook flute) έδωσε νέα χροιά και νέες ιδέες, μιας και τα δύο αυτά όργανα μπορούν να καλύψουν ένα τεράστιο ρεπερτόριο, ποικίλης μουσικής.
Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω λόγια των μελών του Συνόλου: "Η εμπειρία μας είναι μηδενική αλλά η αγάπη μας γι'αυτό που κάνουμε μεγάλη. Στόχος μας, η καλή μουσική!"

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΛΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

F. Carulli:
A. Vivaldi:
Kansas:
Andante
Andante
Dust in the wind
Διδάσκοντες καθηγητές: Ευγενία Γρέντζελου, Πάνος Μαμασούλας
Νέι - Καβάλι: Λιαροκάπη Ελένη, Θεοφίλη Ραφαέλα, Ρέντζου Εμμέλεια
Κιθάρες: Τζουμάκα Μαρία, Τρίμπου Λαμπρινή, Φαρμάκη Παρασκευή, Κοντού Αναστασία, Μήτση Αλεξάνδρα, Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης, Τσιαβίκος Χρήστος, Τσιλίκας Αναστάσιος, Φαγοπούρνης Παναγιώτης, Δήμος Θεόδωρος, Κοντός Θεόδωρος, Μπιτσώρης Γεώργιος, Παπαθανασίου Αθανάσιος, Παύλου Αγγελική, Ρενζέπης Κωνσταντίνος, Τσέλιος Βασίλειος, Καρτσακλή Κωνσταντίνα, Πολύζος Χρίστος, Σβέρκα Αναστασία, Καλαμπόκας Αθανάσιος, Μαλάμου Χριστίνα, Παπαβασιλείου Σπυρίδων, Τζίμας Θεόδωρος, Τσίντζηρας Παναγιώτης


Κιθαριστικό Σύνολο Ωδείου "Πολυρυθμία" Πρέβεζας

Το Κιθαριστικό Σύνολο του Ωδείου είναι ένα ευμετάβλητο σχήμα στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαστές της κιθάρας από το Επίπεδο της Κατωτέρας Σχολής και πάνω.
Ενίοτε πλαισιώνεται και από άλλα όργανα όπως Μαντολίνο, Φλάουτο, Βιολί .
Εκτός από τις εκδηλώσεις του Ωδείου όπου εμφανίζεται, κατά καιρούς συμμετείχε σε συναυλίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, στην Αρχαία Ελέα Θεσπρωτίας, στις Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας, σε Πανελλήνιες Συναντήσεις Κιθαριστικών Συνόλων (Ιωάννινα –Βόλος) , στην Λευκάδα, Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής και σε άλλες εκδηλώσεις.
Το σύνολο ετοιμάζει ο Κιθαριστής Νίκος Ρώσσος

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΛΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Παραδοσιακό Αργεντινής:
Παραδοσιακό Βραζιλίας
Beatles:
Μ. Θεοδωράκης:
Ν. Ζούδιαρης:
Bailecito
Terezihna de Jesus Cueca
Obladi Oblada (Διασκευή: Κ. Γρηγορέας)
Ζορμπάς
Τι να θυμηθώ (Διασκευή: Α. Παπουτσάκης)
Διδασκαλία: Νίκος Ρώσσος
Κιθάρες: Σόφης Ευάγγελος, Τσαούση Ελισάβετ, Παβέλη Φαίδρα, Παβέλη Δήμητρα, Ζαχαράκης Κωνσταντίνος, Τσόλκα Μυρτώ, Κύρλας Σταύρος, Καρανίκα Γεωργία, Μικρούλη Μαρία
Βιολί: Τσαούση Κυριακή
Τραγούδι: Όλγα Ιωάννου


Ορχήστρα Κιθάρας "Solarpege" Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Η ορχήστρα κιθάρας ''Solarpege'' δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και με υπεύθυνο καθηγητή τον Κουτσιούλη Νίκο. Έκανε το ντεμπούτο της στο 1ο Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων της Λάρισας το Μάρτιο του 2016. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ ορχηστρών κιθάρας όπως αυτά της Κοζάνης ,Βέροιας ,Λάρισας, Bansko καθώς και στο φεστιβάλ χορωδιών του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Η φιλοσοφία και ο σκοπός της ορχήστρας είναι να προσφέρει στους μαθητές του ωδείου μια άλλη διάσταση της κιθάρας καθώς επίσης να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ορχήστρα δεδομένου ότι η κλασική κιθάρα είναι όργανο κυρίως σολιστικό.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

I. Tiersen:

Μ. Χατζιδάκις:
A. Piazzolla:
Παραδοσιακά Ισπανίας:

- Amelie
- Valse Amelie  (Διασκευή: Μ. Καμπούρης)
Ελένη (Διασκευή: Μ. Καμπούρης)
Libertango
- El Vito
- Malaguena (Διασκευή: J. Hochweber)
Υπεύθυνος: Νίκος Κουτσιούλης
Συμμετέχει ο καθηγητής:Χρήστος Καλαμπούκας
Κιθάρες: Χονδροματίδης Γιάννης, Τσακιρίδου Νικολέτα, Λάνταβος Βασίλης, Τουφεξής Αχιλλέας, Κουτσιούλη Κατερίνα, Κουτσιούλη Ιωάννα, Βενετίδης Πασχάλης, Γκιτσάκης Γιάννης, Γιακουβής Μάριος, Αβραμίδη Κυριακή, Τσιτσιάμης Κοσμάς, Παντικίδης Στρατής, Αμαλία Ελευθεριάδου, Χατζηγρίβας Κωνσταντίνος, Αξής Ανδρέας, Αξής Χρήστος, Τανός Γιώργος


Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών"

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών" είναι από το 2012 ένας επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, ενώ η δράση του ξεκίνησε ανεπίσημα λίγα χρόνια νωρίτερα. Με όχημα το κιθαριστικό σύνολο, σκοπός του συλλόγου είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση διαφόρων μουσικών ειδών, καθώς και η συνεργασία και σύμπραξη με άλλους μουσικούς και σύνολα. Μέλος του συλλόγου μπορεί να γίνει κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετέχει στις δραστηριότητές του.
Ο σύλλογος εκπροσωπείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο και, μετά από απόφαση του Δήμου Ζίτσας στον οποίο ανήκει γεωγραφικά, στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του Ροδοτοπίου από την περίοδο της τουρκοκρατίας, όπου διαθέτει τη δική του αίθουσα προβών.
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, από το 2012 έως σήμερα έχει δώσει περισσότερες από 70 συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στη Βουλγαρία, οι οποίες περιλαμβάνουν:
🎵 Συναυλίες αποκλειστικά αφιερωμένες στο Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, σε: Ιωάννινα και ευρύτερη περιοχή Ιωαννίνων, Πρέβεζα, Παραμυθιά, Λευκάδα και Αμφιλοχία
🎵 Ευρωπαϊκές ημέρες μουσικής, σε: Αγρίνιο, Πάργα
🎵 Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
🎵 Πανελλήνιες Συναντήσεις Συνόλων & Ορχηστρών Κιθάρας, σε: Βόλο, Βέροια, Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα
🎵 Άλλες εκδηλώσεις, σε: Βέλινγκραντ Βουλγαρίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ένωση Αποφοίτων Βελλάς, Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου, Βαρκαρόλα Κέρκυρας, τηλεοπτικές παραγωγές τοπικών καναλιών, κ.ά.
Παράλληλα, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δήμο Ζίτσας, διοργάνωσε τρεις πανελλήνιες συναντήσεις συνόλων και ορχηστρών κιθάρας στα Ιωάννινα, αντίστοιχα το 2016, 2017 και 2018, με συμμετοχές από διαφορετικές πόλεις της χώρας μας.
Τέλος, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου έχει ηχογραφήσει κατ’ επανάληψη μέρος του ρεπερτορίου του σε επαγγελματικά στούντιο ηχογράφησης, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού αρχείου, αλλά και τη μελέτη αυτού για βελτίωση και ανατροφοδότηση.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΛΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

P. Green:
G. Kingsley:
Θρακιώτικο:
The Doors:
Simon & Garfankel:
Black Magic Woman
Popcorn
Λιανοχορταρούδια
Light my Fire
The Sound of Silence
Διασκευές κομματιών και Διεύθυνση Συνόλου: Γιώργος Νάκης
Κιθάρες: Σταυρούλα Νάκη, Βούλα Στεργίου, Μαρία-Μελίνα Φίλιου, Παναγιώτα Περδίκη, Κώστας Σμπόνιας, Παναγιώτης Νάκης, Ανδρέας Παργινός
Ακουστικό μπάσο κιθάρα: Ανδρέας Σώκος
Βιολί: Σπύρος Ζαπάντης
Καχόν: Σωτήρης Ματσάγκας
Φωνητικά: Σπύρος Μπερρής, Μαργαρίτα Μανούση
Τραγούδι: Σταυρούλα Νάκη, Όλγα Γιαννακοπούλου


Η έντυπη μορφή του Προγράμματος
Σελίδες 4 και 1
Σελίδες 2 και 3