Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus, για 8 ημέρες το Πάσχα 2019

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου θα βρίσκεται για 8 μέρες στην Πολωνία, στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα 2019, συμμετέχοντας σε χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα Erasmus+.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογός μας, όντας από το 2014 μέλος της κοινότητας των φορέων που μπορούν να συμμετέχουν σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του πολωνικού οργανισμού "Chrześcijańska Służba Charytatywna" και υπέβαλε μέσα στο 2018 όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και τις προτάσεις του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα "Musiversity", το οποίο εγκρίθηκε τον Ιανουάριο 2019.

Το πρόγραμμα "Musiversity" απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 - 20 χρόνων και σε αυτό θα συμμετέχουν 4 οργανισμοί με μουσικό χαρακτήρα ή ενδιαφέρον στη μουσική, αντίστοιχα από τις χώρες Πολωνία, Ιορδανία, Τυνησία και Ελλάδα, με 7 άτομα η καθεμιά. Εκ μέρους της χώρας μας θα συμμετέχει το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Ψυχαγωγίας και Αναψυχής "Polubie" στο Zotonie (Δυτικη Πολωνία).

Σκοπός του προγράμματος

Η λέξη "Musiversity" επινοήθηκε για να εκφράσει τη μουσική ποικιλομορφία, η οποία κατ' επέκταση αντανακλά το διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό πλαίσιο όπου αυτή αναπτύσσεται. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, με σημείο εκκίνησης τη μουσική, αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ οργανισμών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, στην διαπολιτισμική κατανόηση, στην αναγνώριση και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από μουσικές δραστηριότητες, μουσικά εργαστήρια, χορευτικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία και εκτέλεση τραγουδιού με στίχους από διαφορετικές χώρες, επίσκεψη σε τοπικό σχολείο και επαφή με την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Τέλος, εκ μέρους του ΚΣΡ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ελληνικοί οργανισμοί που παίρνουν μέρος σε προγράμματα Erasmus είναι κυρίως σχολεία και πανεπιστήμια, θα θέλαμε να επσημάνουμε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογό μας η δυνατότητα συμμετοχής του σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα ανταλλαγής νέων.


Δείτε ακόμη: 
Ανασκόπηση από τη συμμετοχή του ΚΣΡ στο πρόγραμμα Musiversity Erasmus
Η συμμετοχή του ΚΣΡ σε προγράμματα Erasmus+