Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Το γαλλικό Duo Palissandre και το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στο πλαίσιο Erasmus+ Λυκείου Ελεούσας Ιωαννίνων

Τα μέλη του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη όταν, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση του Λυκείου Ελεούσας Ιωαννίνων, πήγαμε να παρουσιάσουμε μουσικό μας πρόγραμμα στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που διοργάνωσε το σχολείο. Η έκπληξη ήταν ότι δεν γνωρίζαμε πως στον ίδιο χώρο βρισκόταν οι σολιστ κιθάρας Vanessa Dartier και Yann Dufresne, που απαρτίζουν το υπέροχο Duo Palissandre, το οποίο άνοιξε τη συναυλία με δικό του πρόγραμμα πριν από αυτό του ΚΣΡ. Είχαμε απλώς ενημερωθεί ότι πριν από εμάς θα παίξουν δύο γάλλοι καθηγητές κιθάρας, χωρίς όμως να ξέρουμε τα ονόματά τους και το ειδικό μουσικό τους βάρος.

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Λύκειο Ελεούσας "Κωνσταντίνος Ασώπιος" διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρότζεκτ Erasmus+ με τίτλο τίτλο "Dreamers beyond borders", στο διάστημα 6-12 Οκτωβρίου 2019, κατά το οποίο 30 μαθητές από Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία φιλοξενήθηκαν σε σπίτια αντίστοιχων μαθητών του Λυκείου Ελεούσας. Το πρότζεκτ, μέσα από ένα πολύ πυκνό και καλά οργανωμένο πρόγραμμα, που επιμελήθηκε ομάδα καθηγητών με επικεφαλής το συντονιστή Δημήτρη Κονετά, περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως μεταξύ άλλων εργαστήρια, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, ράφτινγκ, συναυλία κιθάρας κ.ά.

Η συναυλία κιθάρας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο "Καρβούνης" Ελεούσας, οι ιδιοκτήτες του οποίου διέθεσαν την αίθουσα για αυτό το σκοπό. Το Duo Palissandre ερμήνευσε άψογα έργα των D.Scarlatti, I.Albeniz, M.de Falla και γάλλων συνθετών, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου μίας ώρας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε το ΚΣΡ, το οποίο εμφανίστηκε με ένα 7μελές σχήμα του και έπαιξε ορχησστρικές διασκευές παλιών ροκ τραγουδιών, αλλά και διασκευή παραδοσιακού εληνικού τραγουδιού.

Εκ μέρους του ΚΣΡ, εκφράζουμε προς το Λύκειο Ελεούσας τα συγχαρητήριά μας για τη διοργάνωση και τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση του Συνόλου μας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Παργινός