Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Μουσικό βίντεο από το Τζούνιορ τμήμα του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου – Εκτέλεση έργου Εποχής Μπαρόκ

Junior ΚΣΡ

Το πρώτο επαγγελματικό μουσικό βίντεο με το Τζούνιορ Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου είναι γεγονός. Το βίντεο γυρίστηκε μέσα σε νταμάρι της περιοχής, σε ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, με μουσική εκτέλεση ενός έργου Εποχής Μπαρόκ που διασκευάστηκε για φλάουτο και κιθαριστικό σύνολο.



Δυο λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο των αρχών του 18ου αιώνα υπό τον τίτλο Adagio, το οποίο αποδίδεται αφενός στο Βενετό συνθέτη Alessandro Marcello (1673-1747), ως μέρος του κονσέρτου του σε Ρε Ελάσσονα για Όμποε (έργο S.D935). Με βάση τις πηγές, υπάρχει μία παραλλαγή αυτού του κονσέρτου σε Ντο Ελάσσονα που τυπώθηκε το 1717 στο Άμστερνταμ (έργο S.Z739). Αφετέρου, κατά μία άλλη εκδοχή, το έργο αποδίδεται στο Γερμανό συνθέτη Johann Sebastian Bach (1685-1750), με βάση ένα χειρόγραφο που χρονολογείται γύρω στο 1715, το οποίο περιέχει διασκευή του έργου για σόλο πληκτροφόρο όργανο (έργο BWV 974).

Δείτε το βίντεο




Συντελεστές μουσικής και βίντεο

Διασκευή και ενορχήστρωση: Yvon Rivoal
Μουσική διεύθυνση, διδασκαλία και ηχογράφηση: Γιώργος Νάκης
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Συκοβέλης
Φλάουτο: Σέβη Λεοντίου
Κιθάρες: Σωτηρία Λεοντίου, Νεφέλη Γραμμενιάτη, Τζωρτζίνα Βαντόλα, Μάριος Τάτσης, Ίριδα Κατσούδα, Δανάη Κοσμέρη, Χαριτίνη Κασσή, Βασίλης Λύτης, Γιώργος Βαντόλας

Το γύρισμα του βίντεο και η ανάρτησή του στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων των παιδιών.