Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Σχετικά με το Σύλλογό μας και το παρόν ιστολόγιο

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας και φιλοδοξούμε να αποτελέσει μέσο ενημέρωσης και ανάδειξης των δραστηριοτήτων του, αλλά και μέσο επαφής με όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μας, να προτείνουν ιδέες, να συμμετέχουν στο κιθαριστικό σύνολο και γενικότερα να συνεισφέρουν στην ευρύτερη πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη.

                                                                                      Το Δ.Σ. του Συλλόγου    Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου (διετία 2019-2020)

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στις 03.02.2019 και την αμέσως μετά συγκρότηση του Δ.Σ.σε Σώμα, υπεύθυνοι για την εκπροσώπηση και λειτουργία του Σωματείου κατά τη τρέχουσα διετία 2019-2020, είναι οι εξής:

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Γιώργος Νάκης, πρόεδρος
Πέτρος Ζώης. αντιπρόεδρος
Σταυρούλα Στεργίου. γραμματέας
Θωμάς Παππάς, ταμίας
Σωτήρης Ματσάγκας, μέλος
Χρήστος Παργινός, αναπληρωματικό μέλος
Σπύρος Μπερής, αναπληρωματικό μέλος

Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
Ειρήνη Θωμά
Σωτηρία Καζνέση
Αλέξανδρος ΤσιάβοςΛίγα λόγια για το Σύλλογο

Το "Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων - Η Πασσαρών" είναι ένας επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος (Σωματείο) σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 314/2012 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων. Ο σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και εκφράζει την προσδοκία να συμβάλλει στη γενικότερη πνευματική ανάπτυξη και μουσική καλλιέργεια, προσδίδοντας διαστάσεις τόσο παιδαγωγικές όσο και καλλιτεχνικές.


Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στεγάζεται στον όροφο του παλιού πέτρινου Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 374/2012 Απόφαση παραχώρησης του χώρου από το Δήμο Ζίτσας. Στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται οι πρόβες του κιθαριστικού συνόλου και είναι εγκατεστημένη η διοίκηση του συλλόγου.

Σκοπός του Συλλόγου

Βάσει του Καταστατικού του Συλλόγου, σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία μουσικού συνόλου από κιθάρες, το οποίο θα αποβλέπει στη μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση μουσικών έργων, η ενθάρρυνση συμμετοχής κιθαριστών κάθε ηλικίας σε αυτό, η δυνατότητα συνεργασίας και σύμπραξης του Συνόλου με μουσικούς άλλων μουσικών οργάνων, με χορωδίες κτλ, η ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η διοργάνωση επιμορφωτικών εκδρομών για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων κ.ά.

Προς ευόδωση των παραπάνω σκοπών, το Σωματείο είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και προτάσεις, σε συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς (όπως π.χ. συλλόγους, δήμους, ιδρύματα, σχολεία κτλ), σε συμπράξεις με μουσικούς και μουσικά σχήματα, σε συμμετοχές και διοργανώσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων κ.ά.

Εγγραφή μελών

Μέλος του Συλλόγου μπορεί να γίνει κάθε ενδιαφερόμενος άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής και χωρίς καμία προαπαιτούμενη μουσική ειδίκευση. Αντίθετα, για να συμμετέχει κανείς ως εκτελεστής στο Κιθαριστικό Σύνολο, είναι απαραίτητο να έχει κατακτήσει σημαντικά επίπεδα στη σπουδή της κλασικής κιθάρας, διαθέτοντας ανάλογες εκτελεστικές ικανότητες. Υπό αυτή την έννοια, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στο Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου όποιοι κιθαριστές το επιθυμούν, χωρίς όριο ηλικίας και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Λίγα λόγια για το κτίριο-έδρα του Συλλόγου

Πινακίδα στο Ροδοτόπι
Το κτίριο αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα στο Ροδοτόπι. Κατασκευάστηκε επί Τουρκοκρατίας και αποτελούσε την έδρα του τοπικού Τούρκου διοικητή. Μετά την απελευθέρωση το 1913, χρησιμοποιήθηκε ως Δημοτικό Σχολείο μέχρι τη δεκαετία του 1980. Κατά τη δεκαετία του 1970 αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του κτιρίου με την προσθήκη ενός νεότερου τμήματος ως προέκταση του παλιού, με σκοπό την εξασφάλιση μεγαλύτερου χώρου για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου. Στην πραγματικότητα ο σκοπός αυτός δεν επιτεύχθηκε ποτέ, αφού το Δημοτικό Σχολείο μεταστεγάστηκε σε άλλο καινούριο κτίριο που χτίστηκε σε ανεξάρτητο χώρο. Από τη δεκαετία του 1990, στην προέκταση του κτιρίου (νεότερο τμήμα) λειτουργεί παιδικός σταθμός, ενώ στο παλιό πέτρινο τμήμα του στεγάζονται το ΚΑΠΗ (ισόγειο) και ο σύλλογος "Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων - Η Πασσαρών" (όροφος).ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη διετία 2017-2018

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Γιώργος Νάκης, Πρόεδρος
Πέτρος Ζώης, Αντιπρόεδρος (από 1/1/2018)
Σταυρούλα Στεργίου, Γραμματέας
Θωμάς Παππάς, Ταμίας
Χρήστος Παργινός, Μέλος (από 1/1/2018)
Οδυσσέας Πατούνας, Αναπληρωματικό Μέλος (Αντιπρόεδρος μέχρι 31/12/2017)
Σωτήρης Ματσάγκας, Αναπληρωματικό Μέλος
Σωτηρία Καζνέση, Αναπληρωματικό Μέλος

Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
Ειρήνη Θωμά
Βασίλης Δόσης
Γιώργος Μάστακας


Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη διετία 2015-2016

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Γεώργιος Νάκης, Πρόεδρος
Σωτηρία Καζνέση, Αντιπρόεδρος
Σταυρούλα Στεργίου, Γραμματέας
Ασημίνα Λύγδα, Ταμίας
Οδυσσέας Πατούνας, Μέλος
Πέτρος Ζώης, Αναπληρωματικό Μέλος
Θωμάς Παππάς, Αναπληρωματικό Μέλος
Σωτήριος Ματσάγκας, Αναπληρωματικό Μέλος  
  Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
  Αθάνατος Ντομουχτσής
  Ιωάννης Μάνθος
  Ευριπίδης Παππάς


  Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη διετία 2013-2014

  Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου :
  Γιώργος Νάκης (πρόεδρος)
  Βούλα Στεργίου (αντιπρόεδρος)
  Σωτηρία Καζνέση (γραμματέας)
  Ασημίνα Λύγδα (ταμίας)
  Σωτήρης Ματσάγκας (μέλος)
  Δήμος Τσελέφης (αναπληρωματικό μέλος)

  Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
  Νεφέλη Ζώη
  Ανθή Μέλλου-Ζώη
  Αθάνατος Ντομουχτσής