Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Στιγμιότυπα από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στο Σύβρο Λευκάδας (3/8/2018)

ΚΣΡ, Σύβρος 3/8/2018
Μία ακόμη πολύ όμορφη βραδιά διοργάνωσε το Πολιτιστικός Σύλλογος Σύβρου Λευκάδας "Αντελικός", την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσής του με τίτλο "Φιλοξενία", όπου μεταξύ άλλων ήταν για δεύτερη φορά προσκεκλημένο το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου (το ΚΣΡ συμμετείχε ξανά στην ίδια εκδήλωση το 2016).
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη, ενώ παράλληλα
τιμήθηκε η μνήμη και η κοινωνική προσφορά της τελευταίας μαμής (εμπειρικής μαίας) του χωριού, η οποία, όπως ειπώθηκε, ξεγέννησε περισσότερα από εκατό μωρά.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αντελικός" κ. Βασίλης Δευτεραίος, ενώ παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο οποίος παράλληλα συνεχάρη το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου και του απένειμε αναμνηστικό δώρο, καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λευκάδας.
Λαογραφικό Μουσείο Σύβρου
Να σημειωθεί επίσης ότι στο χώρο της εκδήλωσης ήταν ανοιχτό το νεοσύστατο Λαογραφικό Μουσείο Σύβρου, με ιδιαίτερα εκθέματα από την παράδοση και τον παλαιότερο τρόπο ζωής του χωριού.

Ως προς το μουσικό μέρος, το ΚΣΡ συμπεριέλαβε αφενός τραγούδια σχετικά με το αφιέρωμα στην ειρήνη, αλλά και μια σειρά από ορχηστρικά κομμάτια και τραγούδια διαφορετικού χαρακτήρα. Από πλευράς ηχοληψίας, το ΚΣΡ διαμόρφωσε για πρώτη φορά μόνο του τον ήχο, πετυχαίνοντας ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα , μέσω δικού του ηχοσυστήματος.
Στο ΚΣΡ συμμετείχαν:
Κιθάρες: Μελίνα Φίλιου, Νικολίνα Ζώη, Αλέξανδρος Λωρίδας, Αθηνά Τσιάβου, Παναγιώτης Νάκης, Θωμάς Παππάς, Φώτης Τσελέφης, Βασίλης Κυρίτσης, Ανδρέας Παργινός, Χρύσα Ζώη.
Μπάσο κιθάρα: Ανδρέας Σώκος
Βιολί: Σπύρος Ζαπάντης
Καχόν: Σωτήρης Ματσάγκας
Τραγούδι: Σπύρος Μπερής, Σωτηρία Αθανασοπούλου, Μαργαρίτα Μανούση
Διεύθυνση Συνόλου - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νάκης
Παρουσίαση συναυλίας: Ανθή Λύγδα


Με τη λήξη της εκδήλωσης, οι διοργανωτές παρέθεσαν στα μέλη του ΚΣΡ πλούσιο τραπέζι σε ταβέρνα του χωριού.
Εκ μέρους του ΚΣΡ, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία, προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σύβρου, το Δήμαρχο Λευκάδας και τους Αντιδημάρχους, καθώς και όλους του κατοίκους του Σύβρου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Παργινός