Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Αντικαταστάθηκαν τα παλαιά ξύλινα και προβληματικά παράθυρα της αίθουσας του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου

Από τη διαδικασία αντικατάστασης

Τις προηγούμενες μέρες έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη συντήρηση ενός ιστορικού δημόσιου κτιρίου του Ροδοτοπίου, κτισμένο επί Τουρκοκρατίας, με αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων παραθύρων του, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν σαπίσει και καταστεί μη λειτουργικά. 

Πρόκειται για το κτίριο που τα τελευταία 11 χρόνια στεγάζει το σύλλογο "Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου". Τα παλιά παράθυρά του κατασκευάστηκαν πριν περίπου 50 χρόνια και αποτελούνταν από λεπτά ξύλα με απλά μονά τζάμια, ενώ τελευταία παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα, όπως μεταξύ άλλων εισροή νερού, δυσλειτουργία στο ανοιγόκλειμά τους, αλλά και συχνό άνοιγμά τους από τον αέρα. Η αντικατάσταση τους πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ζίτσας, μετά από σχετικό αίτημα του συλλόγου.

τμήμα παραθύρου

Τα νέα παράθυρα είναι από αλουμίνιο, με διπλά τζάμια και σε χρώμα που θεωρείται ότι μέχρι ενός βαθμού ανταποκρίνεται στον πέτρινο χαρακτήρα του κτιρίου. Παράλληλα, όπως όλα τα σύγχρονα παράθυρα αλουμινίου, παρέχουν θερμομόνωση, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και ηχομόνωση και ασφάλεια.

Το ΚΣΡ, ακολουθώντας την πάγια θέση του έκφρασης ευχαριστιών προς κάθε φορέα ή φυσικό πρόσωπο που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Ζίτσας για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από την αίθουσα του ΚΣΡ με τα νέα παράθυρα, από πρόσφατη μαθητική συναυλία.


Η αίθουσα του ΚΣΡ με τα νέα παράθυρα


Δείτε επίσης: 
Λίγα λόγια για το κτίριο - έδρα του ΚΣΡ