Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου σε προγράμματα Erasmus+

 

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου συμμετέχει σε σχέδια Erasmus και είναι ανοιχτό σε προτάσεις για συνεργασία με ενδιαφερόμενους οργανισμούς.

Πιο κάτω παρατίθενται εισαγωγικές πληροφορίες και μία σύντομη παρουσίαση του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου, καθώς και πληροφορίες από τη μέχρι τώρα συμμετοχή του σε σχέδια Erasmus.



ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ "Η ΠΑΣΣΑΡΩΝ”

Ιωάννινα, Ελλάδα
Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Συλλόγου σε προγράμματα Erasmus

Εισαγωγικές πληροφορίες
Πλήρες νόμιμο όνομα του οργανισμού:
Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η   Πασσαρών»
Πλήρες νόμιμο όνομα του οργανισμού με λατινικούς χαρακτήρες 
Rodotopi Guitar Ensemble The Passaron – Ioannina, Greece
Ακρωνύμιο του ονόματος του οργανισμού:
RO.GU.EN.
Αριθμός αναγνώρισης :
2034/24-10-2012
Διεύθυνση:
Ροδοτόπι Ιωαννίνων
Χώρα:
Ελλάδα
Περιοχή:
Ροδοτόπι
Ταχυδρομικός κώδικας:
45500
Πόλη:
Ιωάννινα
Διαδικτυακός τόπος:
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Αριθμός PIC:
934930330


Σύντομη παρουσίαση

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου "Η Πασσαρών" είναι ένας επίσημα αναγνωρισμένος Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος αποτελείται κυρίως από σπουδαστές και φίλους της κλασικής κιθάρας, αλλά και άλλους μουσικούς και φίλους της μουσικής και του πολιτισμού, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Σκοπός του Συλλόγου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συμπράττουν μουσικά, αλλά και να συμβάλλει στη γενικότερη μουσική και πνευματική καλλιέργεια.

Ο σύλλογος, έχοντας ως αρχή του ότι η μουσική είναι μία παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και στην κατανόηση των προβλημάτων τους, προσδοκά μέσω της μουσικής να υποστηρίξει την ανάπτυξη δράσεων για το σεβασμό της πολιτισμικής διαφορετικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, την αναγνώριση και το σεβασμό των κοινωνικών και ατομικών διαφορών κ.ά.


Δραστηριότητες

Στη διάρκεια των δέκα περίπου χρόνων λειτουργίας του, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου "Η Πασσαρών" έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 60 συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε σημαντικές πόλεις της Ελλάδας (όπως π.χ. σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Βέροια, Λάρισα, Κοζάνη, Αγρίνιο, Παραμυθιά, Καστοριά, Σίφνο, Λευκάδα, Πάργα, Κέρκυρα, Αμφιλοχία, Θεσσαλονίκη, Βόλο) καθώς επίσης σε Βουλγαρία και Πολωνία. Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές σκηνές (όπως π.χ. σε πολιτιστικά κέντρα, πλατείες, πανεπιστήμια, αίθουσες συναυλιών κ.ά.), ενώ περιλαμβάνουν μουσική και τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, από την παραδοσιακή ελληνική μουσική, από τον κινηματογράφο, από καταξιωμένους συνθέτες κ.ά.

Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα καθώς και έχει διοργανώσει μουσικά σεμινάρια στην αίθουσά του, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να βελτιωθούν.
Ακόμη, το Σωματείο συμμετείχε στο πρόγραμμα Musiversity Erasmus στην Πολωνία (Απρίλιος 2019)


Πληροφορίες από τη συμμετοχή του στο Σχέδιο Musiversity Erasmus

Τίτλος σχεδίου: MUSIVERSITY – προώθηση πολιτιστικής ποικιλομορφίας μέσω μουσικής 
Ακρωνύμιο σχεδίου: MUSIVERSITY
Πρόγραμμα: Erasmus+ 
Βασική δράση: KA1 - Learning Mobility of Individuals 
Τύπος δράσης; KA105 - Youth mobility 
Έτος υλοποίησης: 2019 
Αριθμός σχεδίου: 2018-3-PL01-KA105-060976 follow-up
Πληροφορίες διοργανωτή οργανισμού
PIC: 948403436
Νόμιμο όνομα: Chrzescijanska Sluzba Charytatywna Oddzial Wielkopolski
Business Name: ChSCh Oddzial Wielkopolski